Eseménynaptár
<<   <  2022.01.  >   >>
VHKSzCsPSzo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Időkép
Budapest szmogtérképe
Kerékpárral az Isar folyó forrásától a Dunáig 2.
2020.07.18 - 2020.07.25

ISAR RADWEG

 

2. túra: 2020. július 18-25.

 

1.      nap: Indulás a korai órákban Budapestről a BécsSalzburgIrschenberg—Bad Tölz útvonalon keresztül Mittenwaldba. Az autóbuszos utazás távolsága megközelítőleg 750 km, amelyből 630 km az autópálya. Ez a távolság valószínűleg csak 2 sofőrrel tehető meg. Szállásunknak a Mittenwald melletti kempinget néztük ki. Ez a kisvárostól kb. 2 km-re van. A várható érkezés a késő délutáni vagy kora esti időszakban.

2.      nap: Ezen a napon szállásunk maradna az előző, mivel Mittenwald környékén több lehetőség adódik. Remélhetőleg azok is megtalálják számításukat, akik a természet felé indulnak, és azok is, akik a városka és környékének kulturális oldalával ismerkednének. A lehetőségek tárháza széles: az Isar eredet, amelyet Scharnitzon keresztül érhetünk el; a mittenwaldi sörgyár (ez, hétvége lévén, sajnos csak kívülről); a hegedűmúzeum vagy éppen Garmisch-Partenkirchen stb. A napi táv mindenkinek kerékpározós kedvétől függ. Az Isar eredete biztos 2x25 km-t jelent.

3.      nap: A szállásunkat elhagyva Krün felé indulunk, amely szinte összeér Wallgauval. A folyó mellett haladva a Sylvensteinsee irányába fordulunk. Az út során több alkalommal emelkedőkre és nagyobb lejtőkre is számítani kell. A gyönyörű tavacska mellett hosszabb alagúton haladunk, majd tovább kerékpározunk Winkl felé, melyen áthaladva Lenggries a következő állomás. A végén tervezett szálláshelyünk, Arzbach felé bicajozunk. A napi kerékpáros táv kb. 50 km.

4.      nap: A falucskából 7-8 km-t tekerve Bad Tölzbe érkezünk. A városkában, amely a régió központja, több nevezetességgel is találkozunk. Ezek közül kiemelkedik a több mint 10 templom – pl. Mária mennybemenetele plébániatemplom vagy a Búcsújáró templom (Wallfahrtskirche Maria Hilf). Érdekes lehet még a reneszánsz stílus jegyeit mutató főutca is. A várost elhagyva Geretsried, majd Wolfratshausen városokon tekerünk keresztül. Itt néhol eltávolodunk az Isartól, így néhány emelkedőre is számíthatunk. Wolfratshausent elhagyva visszatérünk az Isar, illetve az Isarkanal mellé. A csatorna mellett kb. 10 km-t haladva érünk Schäftlarn közelébe, ahol lehetőség nyílik a település mellett épült kolostor és templom együttes körbejárására. Ez 3-4 km-es kitérőt jelent. Ezután Grünwald felé vesszük az irányt, és egészen München egyik elővárosáig, Sollnig bicajozunk. A napi táv várhatóan 60 km lehet.

5.      nap: Ezen a napon átkerékpározunk München városán. A városban rengeteg látnivaló lenne, de ezek java része nem a kerékpáros felfedezőkre vár, így egy teljes napot nem töltünk itt, hanem tovább haladunk Ismaning városka felé. Természetesen ettől még lehetőség nyílik a legfőbb nevezetességek elérésre. Ilyen például a Marienplatz, vagy a rengeteg vallási hely egyike-másika. Ismaningon áthaladva a folyó mellett Freising felé vesszük az irányt. A városka környékén egy gasthofot vagy hasonlót keresünk, ahol az éjszakát töltjük. A közelben nincs megfelelő kemping, ezért a megbeszélésen abban maradtunk, hogy itt egy ilyen szállást keresünk. A szálláshoz tartozó vacsorát és reggelit az egyesület a megtakarításból fizeti, így csak a szállás költsége terheli a részvevőket. A napi táv viszonylag kevés lenne, kb. 45 km, így München felfedezésére is maradna egy kis idő.

6.      nap: Korai reggeli után Moosburg an der Isar felé vesszük az irányt, majd Landshut következik. A várost elhagyva Dingolfing a következő nagyobb városka. Innen még nagyjából 10 km a napi cél, amely így összesen 75 km. Kicsit sok, de az előző napi „ágyas” szállásról indulva a jobbára sík vidéken nem teljesíthetetlen távolság. Szállásunk Mamming falucskánál.

7.      nap: Mammingból Landau felé vesszük a kerékpáros irányt. Innét Ettling a következő elágazás, ahol a tervek szerint letérünk a Deggendorf felé vezető útról, mert Aholming és Moos érintésével megnézzük az Isarmündungot: az Isar és a Duna összefolyását. Innentől már a Duna mellett haladunk egészen a szálláshelyünkig, amely Winzer falucska közelébe lehet. A napi táv 55-60 km.

8.      nap: Autóbusszal utazás Passaun és Bécsen keresztül Budapestre. A távolság megközelítőleg 600 km.

Részvételi díj: 55.000 Ft és 150 Euro

 

A jelentkezés feltétele a túra előlegének (25.000) Ft befizetése az egyesület számlájára 2020. február 15-ig. A szabad helyek betelte után NE utaljatok! A szabad helyekről a honlapról tájékozódhattok.

 

A részvételi díj tartalmazza az alábbiakat:

 

·         az autóbusz minden költségét (gázolaj, autópályadíjak), az utánfutó pályadíjait,

·         a 2 sofőr napidíját, szállását, ellátását,

·         a szállásokat (6 éj) kempingekben teljes ellátással,

·         az 1 éjszakás, 2-3 ágyas szállodai szobákban történő elhelyezést reggelivel és vacsorával,

 

az étkezést készítők szállás- és egyéb költségeit.

 

Várható létszám: 35 fő, szabad helyek száma: 0 fő, betelt 2020. 01. 22. 12 óra 35 perc